Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ЃОРЃИ ОРОВЧАНЕЦ

 


  
 


     
 
   
Претседател на НА. Роден на 10 септември 1951 година во Прилеп. Mакедонец. Доктор по медицински науки - специјалист по оториноларингологија. Универзитетски професор. Беше министер за здравство и пратеник во парламентарниот состав од 2002 до 2006 година.   
   
Активности во Собранието

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за здравство, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член

     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.