Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


     
  

ГЗИМ ОСТРЕНИ

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 


 Член на ДУИ. Роден 1942 г. во Дебар, РМ. Албанец. Има завршено високо образование-филозофија-социологија. Работел како учител, претседател на Општинскиот комитет на Сојузот на социјалистичката младина-Дебар, инспектор за граница и странски и други служби во ОВР-Дебар, командант на Територијалната орбрана на Општината Дебар, шеф на главниот штаб на Заштитниот корпус на Косово, шеф на Главниот штаб на ОНА на Македонија. Се служи со Англискиот јазик. Живее во Дебар.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.