Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

РАМАДАНИ АГИМ

 

 
  
 


     
 
   
Член на ДПА. Роден 1956 година во с. Желино, Тетово. Албанец. Завршил Медицински факултет, специјализирал судска медицина и криминалистика, магистрирал медицински науки, моментно е докторант по медицински науки на Универзитетот во Тирана.
Пред изборот за пратеник, 24 години работел непрекинато како лекар по општа практика, а подоцна и како специјалист. Хонорарно предава судска медицина и Етика со деонтологија на Правниот факултет на ДУТ и на Високата школа за инфермиерија.Активно го владее англискиот, македонскиот, српскиот и хрватскиот јазик, а се служи и со турскиот јазик.Живее во Тетово

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.