Пратенички групи за соработка

  

ШАБАН САЛИУ

 

 Роден:

    06.01.1961 година во Скопје, Република Македонија

Адреса и телефон: 

    ул."Шуто Оризари" бр.56 1000 Скопје
    Република Македонија

Семеен статус: 

    оженет (татко на едно дете)

Националност: 

    Ром

Образование: 

    Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје, Правен факултет- дипломиран правник со положен правосуден испит

Странски јазици:

    англиски, српски

Компјутери:

    Word, Excel

Работно искуство:  

    Суд за здружен труд - Скопје;
    Основен суд - Гостивар;
    Адвокат;
    Член на Советот за радиодифузија
    Од 2006 година - Пратеник во Собранието на Република Македонија

Активности во Собранието

  • 1990-1995 - Генерален секретар на ПЦЕР;
  • 1990-1995 - Претседател на огранокот на ПЦЕР - Гостивар;
  •  Потпретседател на Сојузот на ромите на Македонија
          

Друг ангажман: 

  • Многу обуки од областа на човекови права низ многу држави.

Click