Пратеници

 

 

 

 

 

ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА

 

Член на ДОМ. Родена на 24.5.1956 во Прилеп. Македонка. Дипломиран инженер технолог, Технолошко-металуршки факултет – Скопје; магистер на технички науки; доктор на политички науки. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Клуб на пратенички, член на претседателство
  • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), заменик-претседавач

 

Е-пошта: l.popovska@sobranie.mk

Click