Демократска партија на Србите во Македонија

 

 

 

 

 

 

ИВАН СТОИЛКОВИЌ

 

Член на ДПСМ. Роден на 15.2.1962 во Куманово. Србин. Дипломиран правник.

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската федерација, член


Е-пошта: i.stoilkovik@sobranie.mk

Click