Пратеници

 

 

 

 

 

 

БЕЈЏАН ИЉАС


Член на ДПТМ. Роден на 23.5.1976 во Тетово. Турчин. Доктор, Медицински факултет, Универзитет Селчук, Коња, Р.Турција.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Азербејџан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член

Е-пошта: B.Iljas@sobranie.mk

Click