Пратеници

 

 

 

 

АРБАНА ПАШОЛИ


Член на ДУИ. Родена на 19.4.1981 во Дебар. Албанка. Институт за психологија, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието: 

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Комисија за култура, член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, претседател

 

Е-пошта: A.Pasholi@sobranie.mk

Click