Пратеници

 

 

 

 

 

АРБЕР АДЕМИ 


Член на ДУИ. Роден на 25.9.1985 во Куманово. Албанец. Има завршено докторски студии на Универзитетот на Тирана, Република Албанија. 

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Буџетски совет на Собранието, член
 • Комисија за европски прашања, претседател
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член


Е-пошта: ar.ademi@sobranie.mk

Click