Пратеници

 

 

 

 

 

РИНА АЈДАРИ

 

Член на ДУИ. Родена на 9.6.1984 година во Тетово. Албанка. Магистер, Универзитет на Југоисточна Европа.


Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за економски прашања, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Авганистан, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грузија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член


Е-пошта: r.ajdari@sobranie.mk

Click