Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЕЈУП АЉИМИ

 

Член на ДУИ. Роден на 10.2.1980 во с.Танушевци. Албанец. Има завршено Правен факултет.

 

Активности во Собранието:

 • Буџетски совет, член
 • Законодавно-правна комисија, член
 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Комисија за европски прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член 
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член


Е-пошта: e.alimi@sobranie.mk

Click