Пратеници

 

 

 

 

 

 

 

АФРИМ ГАШИ

 

Член на Алтернатива. Роден на 9.11.1977 во Скопје. Албанец.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за европски прашања, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
 • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), заменик-претседавач


Е-пошта: a.gasi@sobranie.mk

Click