Пратеници
Ердоган Сарач

 

 Претседател на Движење за национално единство на Турците во Македонија. Роден на 8.5.1951 година во Гостивар. Турчин. Апсолвент на Електро-техничкиот факултет, Битола.

Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал,заменик-член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член


Е-пошта: e.sarac@sobranie.mk

Click