Пратеници

 

 

 

 

 ЉУПЧО ПРЕНЏОВ


Член на ГРОМ. Роден на 2.10.1983 во Велес. Македонец. Магистер по медиуми и комуникации; Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“.

 

Активности во Собранието: 

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член

 

Е-пошта: L.Prendzov@sobranie.mk

Click