Ивон Величковски 

 


Член на ЛП. Роден на 12.9.1976 година во Скопје. Македонец. Дипломиран политиколог, Правен факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член


Е-пошта: i.velickovski@sobranie.mk

 

Click