Пратеници

 

 

 

 

 

 

БОБИ МОЈСОСКИ


Член на ЛДП. Роден на 1.4.1972 во Кичево. Дипломиран инженер по дрвна индустрија, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

 

Е-пошта: B.Mojsoski@sobranie.mk

Click