Пратеници

 

 

 

 

 


МОНИКА ЗАЈКОВА


Член на ЛДП. Родена на 21.2.1991 во Скопје. Македонка. Магистер по правни науки, Прв приватен универзитет ФОН.

 

Активности во Собранието:


  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, претседател

 

Е-пошта: M.Zajkova@sobranie.mk

Click