Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ФЕРИД МУХИЌ 

 

Роден на 8.6.1943 во Завидовичи, Босна и Херцеговина. Бошњак. Доктор.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Франкофонијата (ПСФ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член


Е-пошта: f.muhik@sobranie.mk 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.