Пратеници

 

 

 

 

 

 

ИВАНА ТУФЕГЏИЌ

 

Родена на 11.2.1993 во Скопје. Македонка. Дипломирала на Правниот факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, потпретседател
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член

Е-пошта: i.tufegdzik@sobranie.mk

Click