Пратеници

 

 

 

 

 

 

ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

 

Роден на 14.2.1986 во Скопје. Македонец. Има завршено Факултет за безбедност.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член


Е-пошта: p.bogoevski@sobranie.mk

Click