Пратеници

 

 

 

 

 

 

 

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ

 

Роден на 3.4.1963 во Скопје. Македонец. Доктор.

 

Активности во Собранието: 

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-претседател
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, претседател
  • Мешовит парламентарен комитет ЕУ-РМ, претседател 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член

Е-пошта: s.pendarovski@sobranie.mk

Click