Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

     ОРОВЧАНЕЦ ЃОРЃИ 

 

 

 

 

 Претседател на Нова Алтернатива. Роден 1951 година во Прилеп. Mакедонец. Доктор на науки. Лекар. Добро ги познава англискиот и српскиот јазик. Живее во Скопје.