Пратеници

 

 

 

 

 

СОЊА МИРАКОВСКА

 

Член на НСДП. Родена на 12.9.1963 во Берово. Македонка. Дипломиран правник, Правен факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, потпретседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, претседател
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

 

Е-пошта: s.mirakovska@sobranie.mk

Click