Пратеници

 

 

 

 

 

ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ


Член на ПП. Роден на 6.7.1948 во с. Панчарево. Завршил Воена академија.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член 
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  •  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

 

Е-пошта: I.Nikolovski@sobranie.mk

Click