Пратеници

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОР НА ПРАТЕНИЦИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ОДРЖАНИ НА 15 ЈУЛИ 2020 ГОДИНАКоалиција „МОЖЕМЕ“


1. Никола Димитров
престанок на мандат на 8. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Мирослав Богдановски
верификација на мандат на 8. седница одржана на 25.8.2020 година
престанок на мандат на 45. седница одржана на 30.6.2021 година
На тоа место: Даниела Николова
верификација на мандат на 45. седница одржана на 30.6.2021 година

2. Мила Царовска
престанок на мандат на 7. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Снежана Калеска-Ванчева
верификација на мандат на 7. седница одржана на 25.8.2020 година

3. Дамјан Манчевски
престанок на мандат на 13. седница одржана на 22.9.2020 година
На тоа место: Диме Велковски
верификација на мандат на 13. седница одржана на 22.9.2020 година

4. Моника Зајкова

5. Дарко Каевски

6. Горан Мисовски

7. Кастриот Реџепи 

8. Марија Георгиевска

9. Оливер Спасовски
престанок на мандат на 6. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Славјанка Петровска
верификација на мандат на 6. седница одржана на 25.8.2020 година
престанок на мандат на 60. седница одржана на 16.1.2022 година
На тоа место: Санела Шкријељ
верификација на мандат на 61. седница одржана на 26.1.2022 година

10. Сања Лукаревска
престанок на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година

На тоа место: Лидија Тасевска
верификација на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година

11. Мухамед Зеќири
престанок на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година
На тоа место: Мирослав Јовановиќ
верификација на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година

12. Даниела Маркоска

13. Мартин Костовски

14. Љатифе Шиковска

15. Бастри Бајрами

16. Љупчо Николовски
престанок на мандат на 4. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Зеќир Рамчиловиќ
верификација на мандат на 4. седница одржана на 25.8.2020 година
престанок на мандат на 99. седница одржана на 10.1.2023 година
На тоа место: Даниела Стојановска-Пановска
верификација на мандат на 99. седница одржана на 24.1.2023 година

17. Јагода Шахпаска
престанок на мандат на 10. седница одржана на 30.8.2020 година
На тоа место: Емилија Рамбабова
верификација на мандат на 11. седница одржана на 14.9.2020 година

18. Сашко Николов
престанок на мандат на 28. седница одржана на 23.12.2020 година
На тоа место: Мухамет Кадриов
верификација на мандат на 28. седница одржана на 23.12.2020 година

19. Маја Морачанин

20. Ненад Коциќ

21. Соња Михаиловска

22. Љупчо Балкоски

23. Марија Ангелова

24. Илија Николовски

25. Зоран Заев
престанок на мандат на 3. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Драгица Ѓавочанова
верификација на мандат на 3. седница одржана на 25.8.2020 година

26. Соња Мираковска

27. Миле Талевски

28. Даниела Колева

29. Панчо Минов

30. Марија Костадинова

31. Костадин Костадинов
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Љубица Спасова
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

32. Лолита Ристова

33. Павле Трајанов

34. Коле Чаракчиев

35. Радмила Шекеринска-Јанковска
престанок на мандат на 5. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Белкиса Зеќири
верификација на мандат на 5. седница одржана на 25.8.2020 година

36. Јован Митрески

37. Бисера Костадиновска-Стојчевска
престанок на мандат на 60. седница одржана на 16.1.2022 година
На тоа место: Марија Кочовска
верификација на мандат на 61. седница одржана на 26.1.2022 година

38. Лазе Таневски

39. Бети Рабаџиевска-Наумовска

40. Енес Ибрахим

41. Боби Мојсоски

42. Жаклина Лазаревска

43. Биљал Касами
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Драгољуб Филипоски
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

44. Фаница Николоска

45. Бејџан Иљас

46. Фадил Зендели


ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција „ОБНОВА ЗА МАКЕДОНИЈА“


47. Гордана Сиљановска-Давкова

48. Тимчо Муцунски
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Тони Јаревски
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

49. Синиша Стојаноски

50. Бети Стаменкоска-Трајкоска

51. Љупчо Димовски

52. Љупчо Пренџов

53. Велика Стојкова-Серафимовска

54. Владо Мисајловски

55. Рашела Мизрахи

56. Бране Петрушевски

57. Иван Стоилковиќ

58. Жаклина Пешевска

59. Дарко Костовски
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Зоран Коцевски
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

60. Бојан Стојаноски

61. Игор Јанушев

62. Иван Јорданов
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Драган Ковачки
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

63. Благица Ласовска

64. Иванка Василевска

65. Стојан Миланов

66. Игор Здравковски

67. Миле Лефков

68. Никола Мицевски

69. Даниела Христова

70. Марија Петрушевска

71. Александар Николоски

72. Ане Лашкоска

73. Дајанчо Ефтимов

74. Ели Панова

75. Зоранчо Јованчев

76. Петар Ристески

77. Здравко Трајанов

78. Ангелинка Петкова

79. Златко Пенков

80. Јадранка Поцкова

81. Игор Дурловски
престанок на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година
На тоа место: Мирче Аџиоски
верификација на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година

82. Антонијо Милошоски

83. Силвана Ангелевска

84. Кирил Пецаков
престанок на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година
На тоа место: Грација Бакраческа
верификација на мандат на 51. седница одржана на 5.11.2021 година

85. Јован Јаулески

86. Олга Лозановска

87. Ѓорѓија Сајкоски

88. Лидија Петкоска

89. Дафина Стојаноска

90. Александар Велјановски


Демократска Унија за интеграција –ДУИ


91. Изет Меџити

92. Арбен Зибери

93. Арбер Адеми

94. Берат Ајдари

95. Мерита Колчи-Коџаџику

96. Талат Џафери

97. Исмаил Јахоски

98. Арбана Пашоли

99. Али Ахмети

100. Фљорин Бесими
престанок на мандат на 2. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Бедри Фазли
верификација на мандат на 2. седница одржана на 25.8.2020 година

101. Арта Билали-Зендели

102. Насер Нуредини
престанок на мандат на 9. седница одржана на 25.8.2020 година
На тоа место: Фиснике Бектеши-Шаќири
верификација на мандат на 9. седница одржана на 25.8.2020 година

103. Бајрам Реџепи
престанок на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година
На тоа место: Рина Ајдари
верификација на мандат на 19. седница одржана на 27.10.2020 година

104. Вјолца Адеми

105. Бајрам Кадрија


Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива 


106. Скендер Реџепи

107. Абдула Салиу

108. Африм Гаши

109. Елми Азири

110. Сафије Садики-Шаини

111. Сурија Рашиди
престанок на мандат на 106. седница одржана на 16.3.2023 година
На тоа место: Ремзи Мехмеди
верификација на мандат на 106. седница одржана на 16.3.2023 година

112. Зиадин Села

113. Атнан Незири

114. Илире Даути

115. Хусни Исмаили

116. Халил Снопче

117. Артина Ќазими


ЛЕВИЦА


118. Димитар Апасиев

119. Борислав Крмов


Демократска партија на Албанците-ДПА


120. Мендух Тачи


Click