Пратеници

 

 

 

Александар Николоски

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 24.3.1984 во Охрид. Македонец. Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“, Скопје.


Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Совет на Собраниски канал, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, претседател
  • Комисија за уставни прашања, заменик-претседател 
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), шеф на делегација
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
Click