Пратеници

 

 

 

 

Андон Чибишев

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 11.11.1959 во Чирчик, Русија. Македонец. Доктор специјалист по интерна медицина, Медицински факултет.


Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-претседател
  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Делегација во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
Click