Пратеници

 

 

 

 

 

 

Бетиан Китев
 

Член на СДСМ. Роден на 23.6.1985 во Скопје. Македонец. магистер на политички науки, Правен факултет „Јустинијан I“.


Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член 
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член
Click