Пратеници

 

 

 

 

Димитар Стевананџија

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 3.10.1976 во Прилеп. Македонец. Дипломиран професор по македонски јазик, Филолошки факултет „Блаже Конески“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
 • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
 • Законодавно-правна комисија, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
 • Делегација во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член
Click