Пратеници

 

 

 

 

Ермира Мехмети

 

Член на ДУИ. Родена на 6.10.1979 во Скопје. Албанка. Има завршено правни науки, Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово; магистер по компаративна политика, Лондонска школа за економија и политички науки. 

 

Активности во Собранието:

 • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за европски прашања, претседател
 • Законодавно-правна комисија, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), шеф на делегација
 • Делегација во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
Click