Пратеници

 

 

 

 

 

 

Горан Мисовски


Член на НСДП. Роден на 15.4.1965 во Скопје. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет - Прилеп.


Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, заменик-претседател
  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, претседател
  • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
  • Комисијата за прашања на изборите и именувањата на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член

Активности во Собранието:

·         Советот на Собранискиот канал, заменик-член

·         Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи,  Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, претседател

·         Комисијата за прашања на изборите и именувањата  на Собранието на Република Македонија, член

·         Комисија за уставни прашања, заменик-член

·         Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член

Click