Пратеници

 

 

 

 

 

 

Горан Сугарески
 

Член на СДСМ. Роден на 3.8.1973 во Прилеп. Македонец. Магистер. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член   
  • Делегација во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
Click