Пратеници

 

 

 

 

 

Илија Димовски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 10.8.1980 во Велес. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, потпретседател
  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Совет на Собраниски канал, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
Click