Пратеници

 

 

 

 

 

Лилјана Затуроска

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 6.9.1964 во Битола. Македонка. Дипломиран инженер архитект, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Совет на Собраниски канал, заменик-член
 • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
 • Комисија за култура, заменик-член
 • Делегација во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член 
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
Click