Пратеници

 

 

 

 

Мерал Узеири-Ферати

 

Член на ДПА. Родена на 9.7.1975 во Тетово. Албанка. Доктор на медицина, специјалист гинеколог акушер, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Совет на Собраниски канал, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за здравство, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
 • Комисија за култура, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
Click