Пратеници

 

 

 

 

 

 

Петре Шилегов
 

Член на СДСМ. Роден на 12.6.1969 во Скопје. Дипломирал на Правен факултет „Јустинијан I“ - Скопје. 


Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, претседател
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член 
  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, член 
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член 
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
Click