Пратеници

 

 

 

 

 

 

Сашо Поцков

 

Член на СДСМ. Роден на 17.5.1966 во Гевгелија. Македонец. Дипломирал на Економски факултет - Скопје, магистер по економски науки.


Активности во Собранието:

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-претседател
  • Комисија за локална самоуправа, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член 
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член  
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
Click