Пратеници

 

 

 

 

Силвана Бонева

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 21.8.1959 во Струмица. Македонка. Има завршено I степен Правен факултет - правник, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“; Дипломиран правник, Европски универзитет.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за култура, претседател
 • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), шеф на делегација
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
Click