Пратеници

 

 

 

 

 

Солза Грчева 

 

Независен пратеник. Родена на 4.8.1954 во Штип. Македонка. Доктор по компјутерски науки, УКИМ, ПМФ.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
Click