Пратеници

 

 

 

 

 

Талат Џафери


Член на ДУИ. Роден на 15.4.1962 во с. Форино, Гостивар. Албанец. Магистер по одбрана, Филозофски факулетет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

 • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
 • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Делегација во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член
Click