Пратеници

 

 

 

 

 

 

Васко Ковачевски

 
Член на СДСМ. Роден на 6.7.1969 во Битола. Македонец. Магистер по менаџмент на човечки ресурси, Универзитет за туризам и менаџмент - Скопје. 


Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, заменик-претседател
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член 
  • Комисија за економски прашања, член 
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
Click