Пратеници

 

 

 

 

 

Васко Наумовски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 5.9.1971 во Мелбурн, Австралија. Македонец. Има завршено економски менаџмент, Славјански факултет, Битола.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
Click