Пратеници

 

 

 

 

 

 

АГИМ МУРТЕЗАНОВ

 

Член на СДСМ. Роден на 19.2.1980 во Велес. Албанец. Има завршено Бизнис администрација, Ј.И.Е.Универзитет - Тетово.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член 
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член 

 

Е-пошта: a.murtezanov@sobranie.mk

Click