Пратеници

 

 

 

 

 

БЕТИАН КИТЕВ 

 

Член на СДСМ. Роден на 23.6.1985 во Скопје. Македонец. Магистер на политички науки, Правен факултет „Јустинијан I“. Докторанд од областа на политичките науки и политичка анализа на Факултетот за општествени науки – Љубљана.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), шеф на Делегација
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член

Е-пошта: b.kitev@sobranie.mk
Click