Пратеници

 

 

 

 

 

 

 

ФРОСИНА ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ

 

Родена на 22.2.1977 во Крива Паланка. Македонка. Доктор на социолошки науки.

 

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет, претседател
  • Законодавно-правна комисија, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), претседавач


Е-пошта: f.tasevska-remenski@sobranie.mk

Click