Пратеници

 

 

 

 

 

 

ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ

 

Член на СДСМ. Роден на 25.2.1970 во Прилеп. Македонец. Доктор на технички науки, Електротехнички факултет, УКИМ, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, претседател
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член


Е-пошта: h.lokvenec@sobranie.mk

Click