Пратеници

 

 

 

 

 

ЈАГОДА ШАХПАСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 18.3.1964 во с.Тепавци, Битола. Македонка. Има завршено Медицински факултет - Скопје, специјалист по интерна медицина. 

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за здравство, заменик-претседател
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), заменик-претседавач

 

Е-пошта: j.sahpaska@sobranie.mk

Click