Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЈОВАН МИТРЕСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 20.11.1980 во Струга. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет Прилеп, „Св.Климент Охридски“ Битола.

 

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член


Е-пошта: j.mitreski@sobranie.mk

Click