Пратеници

 

 

 

 

 

 

КАТЕРИНА КУЗМАНОВСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 15.6.1968 во Струмица. Македонка. Специјалист педијатар, Медицински факултет „Кирил и Методиј“.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за локална самоуправа, член 
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: k.kuzmanovska@sobranie.mk

Click