Пратеници

 

 

 

 

 

 

ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ

 

Член на СДСМ. Роден на 12.6.1969 во Скопје. Македонец. Дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан I“, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член


Е-пошта: p.silegov@sobranie.mk

Click